PSS chce zažiť tlkot svojho mesta

Celoslovenská kampaň Do práce na bicykli odštartovala svoj 11. ročník, ktorého sa zúčastní aj PSS, Prvá stavebná sporiteľňa.

Hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách a motivovať zamestnancov, aby viac používali ekologickú formu dopravy pri každodennom cestovaní. Zlepšia tak život vo svojom meste, aby bol príjemnejší, zdravší a kvalitou sa približoval vyspelým európskym metropolám.

Hlavným sloganom tohto ročníka je „Zaži tlkot svojho mesta!“. Zamestnanci PSS, Prvej stavebnej sporiteľne vytvoria 2 až 4-členné tímy a podporia tak nielen hlavnú myšlienku kampane, ale aj svoje zdravie. Účasťou na projekte budú zároveň šetriť financie a chrániť životné prostredie.

3 305 kilometrov

Veríme, že tento rok najazdíme alebo prejdeme ešte viac kilometrov ako v roku 2023. V jubilejnom 10. ročníku kampane sme vytvorili 4 tímy a zamestnanci dosiahli chvályhodný výsledok – 3 305,56 kilometrov. Spoločne šetrili až 820,06 kilogramov CO2. PSS, Prvá stavebná sporiteľňa vďaka nim skončila v súťaži na úctyhodnom 171. mieste z celkového počtu 1355 registrovaných firiem.

Registrácia tímov sa už začala. Minulý rok sa do súťaže zaregistrovalo vyše 14 500 ľudí. Aj tento rok zabojujeme o dobré umiestnenie v kategórii „Aktívny zamestnávateľ“ na celoslovenskej úrovni.

Do práce aj verejnou dopravou

Hoci je súťaž najmä o bicyklovaní, môžu sa do nej zapojiť aj zamestnanci dochádzajúci do práce verejnou dopravou alebo pešo. Tí takisto zabojujú o zaujímavé ceny, zistia, koľko CO2 svojím ekologickým spôsobom dopravy do práce v porovnaní s cestou autom ušetrili, a pomôžu tiež vylepšiť celkové štatistiky našej spoločnosti a mesta.

Súťažiť sa začína 1. júna 2024.

Podobné články

Cikindeles je späť v novej náborovej kampani
Expert na financovanie bývania v podobe obchodného zástupcu PSS, prezentujúceho sa pod prezývkou Cikindeles, je späť. Úspešný koncept z minulého roka pokračuje.
Čítať viac
Šťastný nový rok 2024 s PSS
Aj vy máte pocit, že v 21. storočí sa pomaly vytráca tradícia posielania vianočných a novoročných pohľadníc? V súčasnej digitálnej ére mnohí uprednostňujú posielanie e-mailov, SMS správ či prianí v chat-e. Verte alebo nie, ale aj dnes si ľudia stále viac cenia osobné pozdravy doručené poštou. PSS zostáva verná tejto tradícii a prišla s originálnou PF-kou.
Čítať viac