5 dôvodov, prečo uzavrieť stavebné sporenie

Hoci úrokové sadzby na hypotékach v poslednej dobe nepredvídateľne stúpali, nemusí nás to v tejto dobe odradiť od dlhodobého plánovania vlastného bývania.

Zdieľať

1. Plánujte zodpovedne

Stavebné sporenie je výborným spôsobom zodpovednej prípravy na bývanie. Umožňuje nielen získať nové bývanie, ale aj zrekonštruovať a zlepšovať to existujúce, podporuje teda sny v rôznych životných situáciách, v ktorých sa v budúcnosti budeme nachádzať my alebo naše deti. Svojim deťom ho môžete uzavrieť už po narodení.

2. Sporíte podľa svojich možností

To, koľko peňazí budete na sporenie vkladať aj s akou frekvenciou si určujeme sami a môžete sa tak prispôsobovať svojim aktuálnym rodinným finančným príjmom a výdavkom.

3. Môžete získať výhodný stavebný úver

Uzatvorením zmluvy o stavebnom sporení získate možnosť v budúcnosti využiť aj stavebný úver, ktorý môžeme využiť na financovanie svojho bývania alebo bývania svojich detí.

4. Fixná úroková sadzba

Úrokové sadzby na hypotékach sa neustále menia podľa situácie na trhu. Preto je veľkou výhodou stavebného úveru istota fixnej a nemennej úrokovej sadzby až do jeho úplného splatenia. Mesačná splátka úveru sa tak nezmení počas celej doby jeho splácania.

5. Môžete získať štátnu prémiu každý rok

Stavebné sporenie je sporiaci produkt, ku ktorému nám na bývanie môže prispieť aj štát. Štátna prémia sa pripisuje klientovi na účet stavebného sporenia raz ročne, podľa výšky vkladov v príslušnom kalendárnom roku. Aktuálnu výšku štátnej prémie si môžete pozrieť tu.

Pozrite si krátke video, v ktorom vám vysvetlíme ako funguje stavebné sporenie.
Viac o stavebnom sporení
Zdieľať

Podobné články

Článok
Rozhovor: Stavebné sporenie ako kotva v neistých časoch
Systém stavebného sporenia je konzervatívny, ale dostatočne pružný, vie sa prispôsobiť meniacim sa plánom sporiteľa
Čítať viac